Home ยป
Siegmund opspantafel

Siegmund Opspantafel

Las- en opspantafels van Siegmund staan voor de hoogste functionaliteit en het meest exclusieve ontwerp, en bestaan inmiddels ruim 30 jaar in Duitsland. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met een vijftal (productie)bedrijven binnen Europa en een dealernetwerk verdeeld over 50 landen.

Siegmund vervaardigt las- en opspantafels. Voor wat betreft de vervaardiging van las- en opspantafels zijn ze wereldwijd marktleider.
De Siegmund producten vindt u in nagenoeg alle branches terug, speciaal bij machine- constructie- , metaal- en automobielindustrie en wordt gebruikt in de prototypebouw als ook in de seriematige productie gerobotiseerd of ongerobotiseerd.
Met de las- en opspantafels kan middels een geavanceerd modulair systeem en een groot aantal compatibele montagesystemen, delen worden geproduceerd, binnen een zeer korte tijd en zijn vele complexe toepassingen en combinaties mogelijk.

Met de continu durende drang naar innovativiteit wil Siegmund niet alleen haar succes en wereldwijd marktleiderschap behouden, maar zelfs uitbreiden.

 Siegmundtafel

Basic Lastafels

De lastafel Basic 16mm wordt vervaardigd uit hoogwaardig EN S355J2+N (ST 52/3) staal en daarna via een thermochemisch proces plasmagenitreerd. Door deze behandeling is de oppervlakte van de tafels corrosiebestendig en duurzaam, maar ook de weerstand van de tafels tegen stoten, schokken neemt toe. De Basic lastafels zijn ook verkrijgbaar in 28mm opspansysteem, echter deze tafels zijn niet gehard en de oppervlakte is niet behandeld tegen het aanhechten van lasspetters. Bescherming tegen het aanhechten van lasspetters geschiedt door middel van anti-hecht spray. De basishardheid van deze tafel is circa 180 -220 Vickers.
Materiaaldikte 24,5 - 27mm bij het 28mm systeem
Materiaaldikte 11,5 - 13mm bij het 16mm systeem

Professional 750 lastafels

De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn nog harder dan de 750 variant! Deze lastafels worden vervaardigd uit een speciaal X8.7 gereedschapstaal, welke speciaal voor Siegmund ontwikkeld is. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij het hardere basisoppervlak zijn deze tafels nog beter bestendig tegen stoten, schokken en corrosie. De hoge weerstand van deze las- en opspantafels maakt ze uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 280-340 Vickers.

De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn verkrijgbaar in het 16mm en 28mm opspansysteem. De lastafels in het 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.
Materiaaldikte 24,5 - 27mm bij het 28mm systeem
Materiaaldikte 11,5 - 13mm bij het 16mm systeem

Professional Extreme 8.7 lastafels

De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn nog harder dan de 750 variant! Deze lastafels worden vervaardigd uit een speciaal X8.7 gereedschapstaal, welke speciaal voor Siegmund ontwikkeld is. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij het hardere basisoppervlak zijn deze tafels nog beter bestendig tegen stoten, schokken en corrosie. De hoge weerstand van deze las- en opspantafels maakt ze uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 280-340 Vickers
De lastafel Professional Extreme 8.7 zijn verkrijgbaar in het 16mm en 28mm opspansysteem. De lastafels in het 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.
Materiaaldikte 24,5 - 27mm bij het 28mm systeem
Materiaaldikte 11,5 - 13mm bij het 16mm systeem

Professional Extreme 8.8 lastafels

De lastafel Professional Extreme 8.8 zijn nog harder dan de 8.7 variant! Deze las- opspantafels worden vervaardigd uit een speciaal X8.8 gereedschapstaal, welke speciaal voor Siegmund ontwikkeld is. Ook worden ze voorzien van plasmanitratie en een BAR-coating (Zwarte Antiroestcoating). Dankzij het hardere basisoppervlak zijn deze tafels nog beter bestendig tegen stoten, schokken en corrosie. De hoge weerstand van deze las- en opspantafels maakt ze uitermate geschikt voor extreem zwaar werk. Het diagonaal boringspatroon waarmee de tafels zijn uitgerust verdubbelt de opspanmogelijkheden van deze las- en opspantafels. De basishardheid van deze tafel is circa 360-420 Vickers
De lastafel Professional Extreme 8.8 zijn alleen verkrijgbaar in het 28mm opspansysteem. De las- opspantafels in het 28mm opspansysteem worden standaard uitgerust met een diagonaalraster. Dit raster biedt u nog meer opspanmogelijkheden.
Materiaaldikte 24,5 - 27mm bij het 28mm systeem

Downloads

Video`s