Home »
Ons totaalconcept

Ons totaalconcept

DW Machines & Gereedschappen en EKN Machines zijn een technische groothandel en totaalleverancier voor de metaalindustrie. Met een vestiging in Oldenzaal en een vestiging in Werkendam hebben we een groot bereik binnen Nederland. Door middel van een breed leveringspakket willen wij onze klanten zo goed mogelijk voorzien in hun behoeften. Daarnaast leveren we een breed pakket van metaal bewerkende en verwerkende machines.

 Kast 2

Ontzien en ontzorgen

Voorzien in de behoefte is één, maar door het complete pakket, de ervaring binnen de organisatie en digitale ondersteuning trachten wij onze klanten ook te ontzien en ontzorgen. Zo kunnen wij onze klanten als totaalleverancier van gebruiks- en verbruiksmaterialen ondersteunen in het productieproces en kunnen wij meedenken in het beheren van de voorraden. Dit doen we door klant-specifieke voorraadkasten in te richten op locatie. De voorraden zullen door ons worden bijgehouden en aangevuld. Dit reduceert/voorkomt stagnatie in het productieproces. Daarnaast beschikken wij over een interne serviceafdeling, waardoor periodiek onderhoud aan machines en snel schakelen bij storingen mogelijk wordt gemaakt. Tevens bieden wij de service aan voor reparatie van electro gereedschap en de jaarlijkse verplichte NEN3140 keuring.

Specialisme

Binnen onze organisatie maken wij onderscheid in de technische toelevering voor de metaal bewerkende en verwerkende bedrijven en de machine technologie voor deze bedrijven.

Technische toelevering

Binnen deze afdeling onderscheiden wij ons in de levering van goederen en producten, service en voorraadbeheer. Door jarenlange ervaring kunnen wij op basis van kennis en vaardigheden een toegevoegde waarde zijn voor elk metaalverwerkend bedrijf. De geleverde producten zijn uitsluitend A-merken. Dit om de kwaliteit van onze leveringen te kunnen waarborgen. Ons leveringspakket is onderverdeeld in de volgende productgroepen:

Aandrijftechniek
Autogeen
Bevestigingstechniek
Electro gereedschappen
Gereedschappen
Heffen en hijsen
Industrietoebehoren
Lastechniek en plasma
Machines (ook gebruikte)
Slijpen en schuren
Verspaning
Werkkleding en PBM’s
Werkplaatsinrichting

Machine technologie

Binnen deze tak van onze onderneming leveren en ondersteunen wij nieuwe en gebruikte metaalbewerkings- en verwerkingsmachines. Wij beschikken over de kennis en vaardigheden om de juiste machines aan onze klanten te adviseren, te leveren en te onderhouden.
Hierbij moet u denken aan plaat verwerkende machines zoals kantbanken, scharen, plaat & profielwals, ontbraammachines etc. Ook leveren wij metaalbewerkende machines zoals lasersnijmachines, zaagmachines en graveermachines.
Wij beschikken over een showroom waar nieuwe en gebruikte machines te bezichtigen zijn. In onze demo ruimte bieden wij de mogelijkheid om een presentatie en training te geven van de verschillende software toepassingen.

Voor deze machines kunnen wij naast de levering ook de installatie, training, periodiek onderhoud en reparaties realiseren. Deze ondersteuning wordt door onze eigen mensen van de serviceafdeling uitgevoerd, zodat wij ook direct met de klant kunnen meedenken en adviseren.

Exclusief importeurschap machines

Voor de Nederlandse markt beschikken wij over exclusieve importeur schappen:

MVD Kantbanken, knipscharen, ponsmachines, lasersnijmachines
VG Ontbraammachines
Bendmak Platenwalsen, profielwalsen
FMB Lintzaagmachines
LC Lasers laserlas-, laser clean- en laser markeermachines
Serrmac Kolomboormachines
Couth Graveermachines

Van deze merken hebben wij altijd machines op voorraad. Deze machines zijn te bezichtigen in één van onze showrooms.

Impressie van onze mogelijkheden

Catalogus kastenconcept

Video kastenconcept